Glede Umarexovih modelov pištol in pušk na Co2 imam kar nekaj izkušenj. Od pušk sem imel Walter Lever Action, imam AirMagnum 850, od pištol sem imel S&W revolver 586, imam pa še Steel storm. Na Steel stormu sem naletel na težavo, ki jo navajaš - uhajanje plina. Oringi so relativno hitro popustili. Na ostalih dveh modelih tega nisem opazil. Če se boš odločil za pištolo, seveda tudi jaz priporočam modele, ki delujejo na diabole. Si pa z varianto saržer/diabole drastično zmanjšaš izbiro.
Glede porabe - večja je moč, večja je poraba in večji pok (ni zanemarljivo!!) Pištole na diabole so načeloma po mojih izkušnjah malo bolj potratne, kakih 60 strelov v povprečju zmorejo. Enostavnejše, manj močne BB pištole prilezejo tudi do 200 kroglic.
Umarex je generalno draga izbira, je pa res, da je načeloma vse kovinsko. Konkretno - revolver S&W je npr. več kot 2x dražji od Crosmanovega, ampak ko oba primeš v roko, pa ko z obema streljaš v tarčo, hitro veš, zakaj je tako.
Dober kompromis med ceno in kvaliteto je tudi Gamin PT85, ki ga je že Panter predlagal. Edino nima nastavljivih merkov, kar je za natančno streljanje malo nepraktično.
Je v celoti kovinska, materijali pa niso nek "gus", ki ti po nekaj letih začne razpadat. Jaz sem jo imel 4 leta, pa nisem imel nobenih problemov z njo. Ni pa blowback. Je pa tudi zelo natančna, se da kr lepo streljat na tarčo.
Za uporabo foruma morate biti najprej prijavljeni v www.rojal.si nato pa kliknite na svoje ime pod tem besedilom.