Katera pištola za natančno streljanje?
 • Gargamel
  Posts: 2
  Pred par leti sem si lastil plinsko BB pištolo in tudi puško. Zadeva me je malo razočarala, saj je plin hitro popustil in si moral nonstop polniti, pa tudi natančnost je bila dokaj slaba. Puška je bila obup, pištola pa neko srednje razočaranje. Vse skupaj sem prodal, saj mi ni bilo uporabno niti za občasno streljanje na tarčo.

  Sedaj bi si zopet omislil nekaj podobnega, vendar tokrat mislim iti v nakup "s pametjo". Načeloma želim pištolo, sem pa tudi odprt za predloge okoli pušk. Streljal bi predvsem na tarčo ali kake druge predmete. Želim pa močno/natančno orožje, ki seveda v osnovi ni noro drago. Zaželjeno je, da ima šaržer za vsaj nekaj metkov, ne, da se polni posamezno in tako ni potrebno za vsak strel odpirati orožja.

  Ustavi se mi pri "tehnologiji". Ali iti v smer BB pištol/pušk na CO2 ali elektriko ali iti v smer zračnih pištol/pušk? V čem so razlike, kaj je bolje, slabše?

  Katero pištolo/puško priporočate za zgornji opis?
 • Rok
  Posts: 1,745
  Takoj ko ste pri puški omenili saržer, se izbor zmanjša, cena pa dvigne. Puška ki bi ustrezala vašim zahtevam je Co2 Extreme v 4,5 ali pa v 5,5 kalibru. Co2 Extreme ima saržer, je na co2 in je za co2 puško izmed močnejših pušk.

  Omenili ste BB pištolo, verjetno ste imeli airsoft pištolo katero ste polnili s plinom iz večjega rezervoarja.
  Pri nas prodajamo zračne pištole, torej kalibra 4,5 ter 5,5mm. Potrebno pa je vedeti, da to niso tekmovalne pištole ter kar je najbolj pomembno, s pištolo je veliko težje streljati kot s puško.
  lp, Rok

  http://www.rojal.si - Spletna orožarna
  http://wiki.rojal.si - Wikipedia orožja
 • PanterPanter
  Posts: 592
  Imaš pa še možnost nabavit pt85 co2 s 1x magacinom dobiš 16 strelov.
  na 1co2 tako dobiš spet 5 magacinox 16 nabojev.
  Premisli,da se splača,če vzameš povprečno pištolo s mag. od 8-10 nabojev boš dobil isto kot s pt85 in tukaj maš še realističen blow back pa to celo kot sem omenil magacine trošiš isto kot pri ostalih pa še blow back nekako zaston trošiš,ker ni razlike.
  Imel sem smith end wesson pa je bila ista stvar samo da je revolver. magacine skoraj vsepovsod enako terjaš na 1co2.
  Za natančne strele pa vzemi socom varianto,ker je še bol točna zarad dušilca,ki pa je nič drugo kot daljša cev.
  Potem imaš še zelo dobro blow backerco na diabole od magnum deserd eagle,ki je pravtako natančna.

  No jas mam manjšo sestro nje in na bb pa dobim s 1 co2 13mag. po 15bb :D

  Tolko o mojem mnenju,mislim pa da ti tu lahko še največ svetuje Damjan,ki je pa res zelo izkušen na področju pištol.
  lp,Panter
 • DamijanS
  Posts: 144
  Pozdravljen

  Odvisno predvsem ali boš streljal na tarče (10m pištola recimo) ali akcijsko streljanje na IPSC tarče (npr.).
  Za streljanje na tarče pozabi na airsoft, razen če razdalja ni večja od 15m, da se zadetek še vidno označi na tarči (govorim o kartonski tarči IPSC). Glede pištol pa je zadnjih nekaj let (govorim iz osebnih nagnenj, se opravičujem ker delam reklamo konkurenci) odlična izbira proizvajalec ASG (Action Sports Game iz belgije, http://www.actionsportgames.com/guns-21 ... 20_115-30_), ki izdeluje odlične kopije službenih pištol na co2, v variantah z blowback in brez in vse z saržerjem za kroglice. Predvsem odlični izkoristki plina so navdušojoči, pa tudi cenovno so v večini pod 100€, res pa je tudi, da pištole na krogle (tudi to so bb-ji, vendar 4,5mm) niso povsem tako natančne kot tiste na diabole.
  Ko sem se še sam navduševal nad tem, sem dal čez po večini Umarex modele, ki pa so cenovno (novi) nekje okrog 180 in naprej (v sloveniji v večini stanejo 220€), ampak kvaliteta ima pač ceno. Poleg tega (en insajderski navet) če podreš in sestaviš en model Umarexa, poznaš potem vse ostale servisirati...

  Na tej povezavi imaš odlične predstavitve nekaterih pištol. http://www.muzzle.de/N2/CO2/co2.html

  Večina pištol je moči nekje okrog 2 do 3,5J, najmočnejše so tiste na vzmet ali na PCA sistem (podobno PCP- nekajkrat napumpaš komoro) vendar te nimajo saržerjev. Weirauch HW40 pca, je recimo odličen model PCA pištole na diabole z konstantno močjo, najmočnejša pa je HW45 z močjo 7,5J ampak cenovno je nekje 240€, res pa da pri teh odpade strošek co2.
  Za streljanje na tarče tam 10 do 25m je dovolj da se opazi viden zadetek tarče, natančnost pa je tako odvisna od strelca. Vse ostalo pa so potem finese osebnih želja (št diabolov, izgled, blovback ali ne, kopija prave ali ne, plastika lai kovina...)

  Lep pozdrav, Damijan
 • zdravc666
  Posts: 65
  Lep pozdrav. Ker je tu kar nekaj diskusij o zračnih co2 pištolah bi imel kar nekaj vprašanj preden se spustim v nakup. Torej zanima me predvsem Umarex-kak Walther p99,seveda izključno na diabole,natančnost strelov,poraba bombic,blowback,moč-ciljam na kake 3.5 joule...ker s tem nimam izkušenj bi bil vesel kakega mnenja. Aja streljal bi na kaki 10m razdalji,ne nujno v tarčo,lahko v kake 'piksne'...me pa zanima vzdržljivost pištole(ob normalni negi),obraba materialov...torej vse. Lahko kak nasvet? Tudi če ima kdo kakšne izkušnje z drugimi Umarex modeli bi mu bil hvaležen za pametne nasvete.
 • zdravc666
  Posts: 65
  Aja pa zanima me še kako je z puščanjem plina na nabojnikih co2 pištol,zadnje čase je glede tega pri več modelih problem koliko pač berem o tem,ma kdo izkušnje?
 • cinci
  Posts: 184

  Glede Umarexovih modelov pištol in pušk na Co2 imam kar nekaj izkušenj. Od pušk sem imel Walter Lever Action, imam AirMagnum 850, od pištol sem imel S&W revolver 586, imam pa še Steel storm. Na Steel stormu sem naletel na težavo, ki jo navajaš - uhajanje plina. Oringi so relativno hitro popustili. Na ostalih dveh modelih tega nisem opazil. Če se boš odločil za pištolo, seveda tudi jaz priporočam modele, ki delujejo na diabole. Si pa z varianto saržer/diabole drastično zmanjšaš izbiro.

  Glede porabe - večja je moč, večja je poraba in večji pok (ni zanemarljivo!!) Pištole na diabole so načeloma po mojih izkušnjah malo bolj potratne, kakih 60 strelov v povprečju zmorejo. Enostavnejše, manj močne BB  pištole prilezejo tudi do 200 kroglic.

  Umarex je generalno draga izbira, je pa res, da je načeloma vse kovinsko. Konkretno - revolver S&W je npr. več kot 2x dražji od Crosmanovega, ampak ko oba primeš v roko, pa ko z obema streljaš v tarčo, hitro veš, zakaj je tako.

  Dober kompromis med ceno in kvaliteto je tudi Gamin PT85, ki ga je že Panter predlagal.  Edino nima nastavljivih merkov, kar je za natančno streljanje malo nepraktično.

 • zdravc666
  Posts: 65
  Glede Umarexa mi je vse jasno,imam kar dve 9mm plinske pištole in licenčni 9mm Smith&Wesson 38. revolver tako da glede kvalitete se bom kar Nemčije držal :). Kakemu Taiwanu pa azijskim zadevam ne zaupam preveč. Drugače me pa zanima tale replika prave pištole Walther P99 le da je seveda zračna http://www.pyramydair.com/s/m/Walther_CP99_CO2_Gun_Black/265. Mi kdo kaj prioproča glede tega modela?
 • Pa še nekaj me zanima,menda obstajajo čistilne co2 bombice in me zanima če mi kdo ve razložit kaj točno se z njimi čisti ker ostalo nego in čiščenje pištol imam v malem prstu :)
 • PanterPanter
  Posts: 592
  S temi co2 bombicami se negujejo ventili in o rinki,ker kartuša vsebuje olje s co2 je odlična zadeva za taka mesta ki jih je težko doseči.

  lp,Panter
 • PanterPanter
  Posts: 592
  Res je to kar sta napisala damjan in cinci,res si vzemi k srcu ko boš kupoval kaj takega,ker s pištolami je isto kot s optiko. Ne šparaj [-O<
  No S&W revolver mod. 586 je res prava bomba in to taka replika da še boljše nisem videl.Jas sem za svojega takrat plačal 220€ in res ni bil poceni,ampak ko to imaš v roki se počutiš Đekovsko :) ampak ne samo to,pištola je natančna in močna,pa imaš opcijo dveh dodatnih cevi montirat ter če si zvesti umarexu imaš še opcij za ta model kot so org. RD in laserji itd.

  sedaj imam desert eagle ampak made in taiwan,pa je za borih 60€ prava zabava. ima kar 2.5j in prebija na 5m pločevinke s vodo brez problema,celo plastenko s vodo sem že prestrelil.
  Res super,ampak ni za tarče.

  No želim ti dober nakup in kmalu sporoči kaj boš nabavil!!

  lp,Panter
 • S tem da Beretta storm px4 pa Walther CP99 me najbolj zanimata tako po moči kot po obliki,seveda so Umarexove-tega se bom držal :) na vsak način,pa oba modela imata rail za razne dodatke,omenili ste laser,red dot...včasih to prav pride pa še najlažje jih dobim kar pri Umarexu. Zdaj me pa zanima če je kdo že imel oziroma ali ima v uporabi omenjene modele zračnih pištol da mi poda še kakšen dodaten razlog za nakup :). Hvala.
 • matjaz
  Posts: 151
  Jaz sem imel Walther CP88 6". sem imel tudi veliko drugih pištol na Co2, pa ti jo zelo priporočam! Pa ne da bi bile ostale slabše, ta je za nekaj kakovostnih razredov pred ostalimi!
 • Walther CP88 je menda v celoti kovinska replika,mi jo je že en kolega priporočal,aja ima blowback oziroma kakšna je kvaliteta materialov?
 • matjaz
  Posts: 151

  Je v celoti kovinska, materijali pa niso nek "gus", ki ti po nekaj letih začne razpadat. Jaz sem jo imel 4 leta, pa nisem imel nobenih problemov z njo. Ni pa blowback. Je pa tudi zelo natančna, se da kr lepo streljat na tarčo.

 • Aja mislim da bom kupil kar Umarexov Walther CP99,kovinski zaklep pa polimerna platforma spodaj,je pa indentična replika tapravi,o vzdržljivosti bom pa poročal ko jo preskusim :).
 • PanterPanter
  Posts: 592
  Če boš kupoval v Mshopu me kontaktiraj,če želiš do dodatnega popusta ;)

  lp,Panter
 • Panter,mogoče lahko napišeš kaj več o Waltherju CP99? Kakšna je recimo razlika med tem in modelom CPS99?
 • PanterPanter
  Posts: 592
  pozdravljen!

  jas sicer s njima nimam izkušenj (damjan ti tu več zna povedati) lahko ti samo pomagam do kašnega popusta,ker imam ene vrste kupon.


  lp,Panter
 • igor
  Posts: 72
  če te zanima imam cp99 dela bp na 5m zamašek zadeneš miže zadnji merek se lahko premika narediš ene 60 strelov sam  jo malo zapostavljam in ti jo za pameten denar tudi prodam stara je eno leto in sem z njo porabil6 bombic
  pošlji mi zs
 • Igor,ima tud blowback zaklep,kolikšna je moč?
 • igor
  Posts: 72
  pištola nima blowbacka, diabola 4,5 pa leti tam okoli 110-120 m/s
 • Cinci(Vanilla 2),napiši mi zs ker bi te nekaj vprašal.
 • alfa159alfa159
  Posts: 193

  =))
 • Sicer sem to že spraševal na enem drugem forumu ampak res me nekaj zanima,gledal sem po trgovinah za zračno pištolo 4,5 na co2 Beretta Storm PX-4 in me je presenetila cena...pod 180eur je ni kar se mi zdi malce pretirana cena,za primerjavo-plinsko 9mm repliko Berette dobim že za 70eur,kar je pa že skoraj orožje :). Je mogoče komu jasno zakaj tako 'zasoljena' cena glede na to da ni ravno kovinska ampak ima polimerno spodnjo platformo. Je izdelava res tako kvalitetna da to upraviči to ceno?

Pozdravljeni, obiskovalec!

Za uporabo foruma morate biti najprej prijavljeni v www.rojal.si nato pa kliknite na svoje ime pod tem besedilom.

V diskusiji sodelujejo

Novo v Rojalu