Novinec potrebuje pomoč
 • Luka_123
  Posts: 1
  Lep pozdrav!

  Po pribl. 1000 strelih iz prijateljeve zračne puške sem se odločil kupit svojo, saj je streljanje konkretno zabavna stvar :D 
  O strelski sceni nimam pojma. Puško bi mel za lastno zabavo (pločevinke, tarče izza hiše ipd.). Če se že spravljam k nakupu puške, bi meu vsaj NOVO, dobro pa kvalitetno varianto, ne pa take ko se po 10,000 strelih sferdirba da ni več za nikamor (a la "made in china"). Cenovni rang bi bil okoli 150€. Po ogledu strani mi je seveda v oči padla "najcenejša" Gamo Black Shadow. Zdi se, da zadovoljuje vse kriterije. Zanima me, ali obstaja še kakšna bolša varianta ali je to dejansko najboljša odločitev za novinčka? 
 • DuleFTDuleFT
  Posts: 59
  Pozdravljen,

  Svetujem ti, da dobro razmisliš kaj nameravaš z njo početi - predvsem pa kako resno misliš streljati. Ti bo to samo zabava? Hobi? Šport? Ko enkrat not padeš boš puško za €150 kaj hitro prerasel in potem kupil novo itd...
  Se splača za prvo dat malenkost več, tudi če je rabljena. Tu je še vprašanje moči - rabiš 7.5 J ali morda močnejšo? Želiš .177, .22 ali .25, morda še večji kaliber? Z optiko ali odprtimi merki?

  Pred slabim letom sem sam bil v podobni situaciji kot ti - danes sem član dveh klubov in imam že dve puški - streljam na 10m in Field Target ... ko gledam nazaj, mi je žal, da nisem najprej šel v klub in na kakšno Field Target tekmo - moji nakupi bi bili drugačni in privarčeval bi kar nekaj denarja, časa in frustracij. 

  Nakup puške je podoben nakupu avta - bolj hitiš, bolj ti je potem žal. Z avtom greš na testno vožnjo, puško pa v klubu ali na tekmi lahko preizkusiš. To je zlata vredno. 

  Svetujem ti, da obiščeš kakšen klub ali tekmo, spoznaš nekaj strelcev, ki ti bodo z veseljem vse pokazali in razložili - videl boš kaj ti paše, kaj te zanima in boš lahko kupil veliko "pametneje". Do takrat pa šparaj evrčke :) Veliko najboljših pušk (v smislu kvalitete, zanesljivosti in natančnosti) se prodaja med strelci, zato je obisk kluba ali tekme lahko tudi odlična priložnost za nakup vrhunskega kosa - pa naj bo to navadna vzmetna puška ali PCP mašina.

  Vso srečo!
 • PanterPanter
  Posts: 592
  Ti kar kupi gamo shadow igt v kalibru .22 in si s 14j boš dobil resnično dobro puško!
  Če si za streljanje izza hiše umisliš puško potem ti je zapostavljeni rang 150€ Čisto vredu!
  Doma se lahko s prijatelji ali samo igraš vse živo s zračno puško (IZKLJUČNO LOV :( ) razne igre od FT silhuet,ki ti jih nekdo nastavi na različne razdalje pa s optiko ugotavljaš razdalje in potem hitaš pa od BR (bench rest) opcije na 25m ter razne plinkarske igre in če si ti dopade pa vstopi v klub :)

  Vsekakor pa nabavi pametno optiko s nastavljivo paralaxo ;) Moj nasvet
  lp,Panter

Pozdravljeni, obiskovalec!

Za uporabo foruma morate biti najprej prijavljeni v www.rojal.si nato pa kliknite na svoje ime pod tem besedilom.

V diskusiji sodelujejo

Tagged

Novo v Rojalu