Izpis iz priglasitvenega lista
 • matjaz
  Posts: 151
  Sedaj imam jaz vprašanje. V svojo puško, ki presega zakonsko moč 20j bom verjetno dal vzmet, ki bo puški zmanjšala moč in ne bo več presegala 20j. Ali se da puško izpisati iz registra-priglastivenega lista oziroma kako poteka ta postopek?
 • Danijel
  Posts: 203
  Težka bo,ker sem tudi jaz hotel to storiti z mojim Hunter 1250,pa ti najverjetneje ne bodo priznali manjše moči,ker je prodana pod polno močjo in jo potem lahko kadarkoli tudi zamenjaš na polno moč,če pa ti uspe ta podvig pa upam,da sporočiš tudi ostalim forumašem kakšen je postopek.
 • tejo996
  Posts: 88
  Zakaj bi jo pa izpisal iz registra ?

 • mitja
  Posts: 10
  Trgovec oz. serviser kateri je pooblaščen za tvojo puško ti zamenja vzmet in izda potrdilo o predelavi. Z njim greš na UE in ti uničijo (preluknjajo) priglasitveni list. Tako sem jaz naredil ,da sem lahko prodal svojo puško.
 • matjaz
  Posts: 151
  tejo996 said:

  Zakaj bi jo pa izpisal iz registra ?  Ker sem jo hotel prodati, pa so me kontaktirali sami taki,ki niso imeli varnega rokovanja z orožjem.
 • Danijel
  Posts: 203
  mitja said:

  Trgovec oz. serviser kateri je pooblaščen za tvojo puško ti zamenja vzmet in izda potrdilo o predelavi. Z njim greš na UE in ti uničijo (preluknjajo) priglasitveni list. Tako sem jaz naredil ,da sem lahko prodal svojo puško.  Hvala za informacijo,ko sem se jaz pred cca.tremi leti zanimal za tako varjanto sem dobil odgovor,da je to nemogoče.
 • Na vsaki UE je drugače, delajo svakaki šalabajzerji, ki nimajo pojma ne o orožju ne o zakonu o orožju ne o pravilniku o izvajanju ZoRo ... Moj nasvet, za vsa vprašanja o teh zadevah je, da se obrnete na UE Ljubljana, tam so koliko toliko usposobljeni in zadeve poznajo. 
 • Rok
  Posts: 1,745
  Uradni email naslov, ki je dejansko EDINI, ki kaj šteje, je [email protected]
  To je glavni poštni predal ministerstva za notranje zadeve, oni so spisali zakon, oni dajo uradne odgovore. Rok za odgovor je 30 dni.
  lp, Rok

  http://www.rojal.si - Spletna orožarna
  http://wiki.rojal.si - Wikipedia orožja
 • matjaz
  Posts: 151
  Zadnjič mi je trgovec omenil možnost, da lahko prepis zračne puške izvršijo tudi na UE. Je kdo že delal prepis tam?

Pozdravljeni, obiskovalec!

Za uporabo foruma morate biti najprej prijavljeni v www.rojal.si nato pa kliknite na svoje ime pod tem besedilom.

V diskusiji sodelujejo

Novo v Rojalu