Kupim PCP
 • Pozdravljeni vsi navdušenci zračnega orožja. Situacija je sledeča: vedno bolj, ko gledam vidoposnetke in spremljam ostale stavir okoli PCP, bolj in bolj si želim tudi sam eno tako začetniško puško. Razlog da pišem ta post je pa to da ko sem poizkusil prijateljevo PCP me je totalno navdušilo. Torej v mislih imam eno tako PCP zračno, ki je primerna za začetnike na tem področju in pa da je natančna (ker potem je bolj ali manj samo strelec "kriv" za zgrešene strele in ne iščeš razlogov v puški) in glede na to niti nimam v mislih nekih PCP z 1000000 J ;)

  Prosim vas poznavalce za nasvet.

  PS

  V oči mi je padel FX Typhoon 16J (ne vem točno zakaj ;) )

 • cinci
  Posts: 184
  Bojanov fx iz oglasa, kolikor vem, je cena le nekoliko višja od typhoona. Priporočam!

  Sicer pa je glede na napisano super varianta Slavia/airarms Cz200S. Izredna puška za malo denarja. Samo jo je pri nas žal težko dobit, jaz sem šel po svojo v Brno. Tako je bolj malo znana pri nas.
 • PanterPanter
  Posts: 592
  Bod brez brige da jo dobiš samo v pravo mesto se obrnI!
  Jas si pravtako iščem novo puško in gledam BSA scorpion se FAC .22
  lp,Panter
 • matjaz
  Posts: 151
  http://www.airgunbuyer.com/subcat.asp?cat=Air Rifles

  Tukaj je ogromno izbire,ter pošiljajo v Slovenijo.
  Lahko pa kupite tudi Rabljene za nizko ceno. -Secondhand.
 • buhek
  Posts: 84

  Pozdravljeni vsi navdušenci zračnega orožja. Situacija je sledeča: vedno bolj, ko gledam vidoposnetke in spremljam ostale stavir okoli PCP, bolj in bolj si želim tudi sam eno tako začetniško puško. Razlog da pišem ta post je pa to da ko sem poizkusil prijateljevo PCP me je totalno navdušilo. Torej v mislih imam eno tako PCP zračno, ki je primerna za začetnike na tem področju in pa da je natančna (ker potem je bolj ali manj samo strelec "kriv" za zgrešene strele in ne iščeš razlogov v puški) in glede na to niti nimam v mislih nekih PCP z 1000000 J ;)

  Prosim vas poznavalce za nasvet.

  PS

  V oči mi je padel FX Typhoon 16J (ne vem točno zakaj ;) )   Tudi jaz za  začetnika priporočam FX z stopnjami nastavitve moči v bilo katerem kalibru, tako boš več streljal in manj "pumpal" (predvidevam da boš puško polnil z tlačilko)! Tu gor imaš veliko izkušenih strelcev z različnimi puškami njih vprašaj za nasvet in preizkus, tako boš dobil največ informacij. Glede videoposnetkov pa ne verjemi vsega, ker je velikokrat kaj zlaganega.
 • PanterPanter
  Posts: 592
  Tako je o videjih!
  Jaz sam sem imel tri različne in vse tri so mi bile ob srcu,nazadnje sem se po težkih letih posebej najbolj naštudiranih marauderskih urah ewer, prodal le to in že danes jo pogrešam,ker je top puška in celo zato ker sem se nanjo pripravljal eno leto in šparal cent na cent.
  Pa je prišel dan ko je kurit inter evrope pozvonil na vratih in od takrat se je začelo.Iz dneva v dan sem se učil in testiral in tako kot novinec PCP pušk našel svojo tapravo zračno puško s katero sem vse do danes postal izredno dober strelec,moj rekord na 150m mi je prav ona prinesla in za vsako disciplino jo s 3 obrati prirediš na željeno moč ali za FT,BR ali plinkanje vse je možno s MARAUDERJEM!

  Toliko o mojih izkušnjah o njej in malo obujanja spominov iz prelepih 3 let streljanja s mojo sniperco!

  Upam da si boš puško kupil tako da te bo ona našla,ne ti njo!
  Če bo temu tako,boš zadovoljen vrsto let s njo :)

  lp
  lp,Panter
 • PanterPanter
  Posts: 592
  Sedaj sem sam padel v dilemo,ker pravtako novo kupujem a nimam pojma za katero se naj odločim!!
  Mika me BSA FX CROSMAN......

  Dobil se odlično ponudbo s strani rojala za FT puško,ampak kaj naj si s njo začnem? Naj se sam s sabo grem FT!! No bo vsaj 1 mesto doma ostalo :))
  Čeprav sem izkušen a vseeno nevem kam bo pot peljala!
  lp,Panter
 • BojanFTBojanFT
  Posts: 79
  Sharpshooter, ponujam svojo FX Cyclone 4.5mm. Odlična puška z nastavljivo močjo 16, 24 in 27J, bobenčkom za 8 metkov in hitrim biatlonskim zaklepom. Originalno ima puška črno sintetično kopito, sam pa sem naredil še "dirkalnega" po vzoru Steyerja z vsemi nastavitvami. Seveda dobiš oba. Na tako puško sodi tudi daljnogled. Trenutno sedi na njej odličen Niko Sterling Diamond 10-50/60 z velikim kolesom za paralakso, elevacijo ter ročko za lažje vrtenje zooma. Puška je tako pripravljena za FieldTarget tekmovanja. Če pa ti je Diamond prevelik zalogaj si seveda lahko sam omisliš kaj drugega. V tem primeru si boš moral pač sam izdelati tabelo elevacije za vse razdalje. Poleg dam tudi več kot 3000 tovarniško selektiranih metkov JSB Exact, originalni kovček in še mehko torbo za nošenje po terenu.

  Bojan, 041 678910

  FXcyclone.jpg
  3710 x 1166 - 354K
  FX Cyclone Synt SB lb-1000x600.png
  1000 x 600 - 278K
 • BojanFTBojanFT
  Posts: 79
  Če si morda želiš zares vrhunsko PCP puško ti zelo ugodno ponujam Steyer LG 110 FT 4.5mm letnik 2014. Puška premore 16J in je letos zmagala na obeh Field Target tekmah. Gor pa čepi verjetno najboljša optika trenutno na svetu....

  Bojan, 041 678910
  Steyr.jpg
  3364 x 1018 - 325K
 • tejo996
  Posts: 88
  in je letos zmagala na obeh Field Target tekmah

  Ha ha kake pocate. Mislim da je to bolj odvisno od strelca.
 • BojanFTBojanFT
  Posts: 79
  Hm, jaz nimam nič pri tem, samo zadaj sedim in pritiskam.....
 • PanterPanter
  Posts: 592
  tejo996 said:

  in je letos zmagala na obeh Field Target tekmah

  Ha ha kake pocate. Mislim da je to bolj odvisno od strelca.
  :) 
  lp,Panter
 • To, da je zmagala na obeh tekmovanjih da vedeti, da zadeva štima in da je naštelana kot mora biti, ker je z njo rokoval nekdo, ki ima veliko znanja in zadeve pošlihta kot morajo bit. Če bi se kaj ukvarjali s športnim strelstvom, bi vedeli, da je na tekmah preverjeno orožje veliko bolj zaželeno. 
 • Nekdo
  Posts: 13
  Tu se da dobit slavio 200 t:

  (upam da s tem ne propagiram konkurence) 

 • Da ne odpiram druge teme, bom kar tukaj vprašal. Kakšna je razlika med modeli Slavia/AA 200 S, 200 S FS, 200 S Hunter, 200 T.
 • cinci
  Posts: 184

  Mislim, da sem eden redkih, ki imam to puško (CZ200 S), zato se javljam, da ti odgovorim...

  CZ200S sem v enem od mojih postov precej natančno opisal, zato se ne bi ponavljal. Razlika med S, S FS je le v kopitu (FS je oznaka za full stock). S ima dvodelno kopito, FS enodelno. Kolikor mi je poznano, modela S ne delajo več. Jaz sem jo kupil lani in pobral staro zalogo...

  Je pa S model direktna kopija AA200. Model Hunter ima spet malo drugačno kopito in nekoliko večji zračni cilinder. Vsi trije navedeni modeli imajo nastavljivo moč od 6-24J, kjer moč nastavljaš preko udarne vzmeti in preko odprtosti ventila.

  Model 200T je 7,5 J model. Ima dvodelno nastavljivo kopito. Bistvena razlika v T modelu je ta, da nimaš dostopa do nastavitve odprtosti ventila, zato je ne moreš enostavno prilagoditi na več kot 10J. Če bi hotel povečati nad tem, bi moral vrtat cev, da povečaš dotok zraka.

  Naj še opozorim, da imajo menda starejši letniki pušk modela S (kamor sodi tudi moja) baje bistveno kvalitetnejše zračne cilindre. Na to me je opozoril Čeh, ki prodaja regulatorje za CZ200. Cilindri narejeni do l.2010 so bistveno kvalitetnejši.

  Sicer pa, kogar zanima kaj več o tej puški, kdor bi jo rad preskusil, itd... dobrodošel.

Pozdravljeni, obiskovalec!

Za uporabo foruma morate biti najprej prijavljeni v www.rojal.si nato pa kliknite na svoje ime pod tem besedilom.

V diskusiji sodelujejo

Novo v Rojalu