Nakup Weihrauch wh97 za field target
 • SimonR
  Posts: 1
  Pozdravljeni zanimam se za nakup omenjene puške, ker bi rad začel tekmovati v field target tekmovanjih. Sedaj bi pa rabil vašo pomoč, ker sem čisto nov v tem in me zanima kaj bi bilo bolj prav, klasičen ročaj ali pištolski in katero cev kratko ali dolgo za 16j kategorijo in pa katero optiko bi mi priporočali.
  Že v naprej vsem hvala za pomoč.

  Lp Simon
 • cinci
  Posts: 184
  Pozdravljen,
  Najprej dobrodošel v FT! Vsakega novega strelca smo veseli.
  Glede springer kategorije žal v Slo do sedaj nismo imeli nobene konkrence, nekaj več jih je na Hrvaškem. Zato tekmovalnih izkušenj s Hw97 pri nas ni ravno v izobilju, moj komentar se bo torej nanašal na to, kar so mi povedali kolegi iz Hrvaške in kar sem prebiral.
  Hw97 je zelo popularna v springer kategoriji TODA, za resno uporabo je skoraj obvezna predelava z V-mach tuningom, kar pomeni, da moraš odstraniti originalno vzmet in jo zamenjati s tem tuning kitom. S tem bistveno zmanjšaš tresljaj ob sprožitvi in s tem povečaš natančnost. Skoraj ne poznam nikogar s kratko verzijo cevi.
  Opozoril bi te še na dve puški, ki sta najmanj enakopravni HWju. Airarms Tx200 in Walther LGU. Osebno imam Waltherja, prednost Waltherja pred HW je, da ne potrebuje tuninga, saj je že out of the box s precej ublaženim tresljajem. Kar moraš zamenjati pri Waltherju, ki je na prodaj v EU, je prožilec, saj je originalno plastičen, slabo nastavljiv, splača se dokupiti kovinskega (ki ga sicer serijsko vgrajujejo za angleški trg, konkurenca s Tx200 jih sili v to). Hrvaški kolegi springeraši, lastniki HW so kar podrobno stestirali mojega Waltherja in ga postavili pred HWja. Sam sem sicer v 2015 z njim sodeloval na dveh tekmah na Hrvaškem, zgolj za zabavo (sicer tekmujem v pcp), pa sem bil povsem konkurenčen.
  Aja, kopito ni tako bistveno, priporočam pa les pred plastiko, sploh če boš naknadno gor dajal hamster.
  Optika, mislim da je bestbuy p/q Falcon 10-50x60, ki springer sunke preverjeno zdrži. Če ti budget ne dopušča te optike, pa za začetek Hawke 8-32X60 sidewinder. Sam imam sicer na waltherju nikko stirlind diamond 10-50x60 mkll...
  Če si kje z Dolenjske, ali če se ti da pripeljati na Dolenjsko, oglasi se v Rojalu, ti tja lahko prinesem pokazat waltherja z diamond optiko, falcon optiko pa lahko pogledaš na kakšni drugi puški (Rok jo ima ma svoji, pa tudi jaz jo imam na eni).
  Toliko za začetek.
 • benko8
  Posts: 7
  Pozdravljeni

  Bom kar tu vprašal glede Falcona. Koliko zdrži omenjena optika na 16J springer-ci kaj dalj časa (več let) ali le nekaj škatel diabol ,preden pride do kakšnih okvar.
  Mogoče še kdo kaj ve o Hawke airmax 30 8-32*50 ?

  LP

Pozdravljeni, obiskovalec!

Za uporabo foruma morate biti najprej prijavljeni v www.rojal.si nato pa kliknite na svoje ime pod tem besedilom.

V diskusiji sodelujejo

Novo v Rojalu