primerna optika za hatsan 135
 • Zdravo, zanima me kakšno optiko priporočate za hatsan 135 v polni moči. Puška ima okoli 35 J. razmišljav sem o niko mountmasterju vendar pomojem nebi zdržala. Kaj pa menite o BSA Optics AR 3-12x44 ali pa Nikko Stirling Gold Crown AirKing 3-9x42 AO WR ? ima kdo izkušnje z to optiko ? bi mogoče priporočali katero drugo? moj budget je pa tam nekje do 140 evrou, lahko je tudi manjša povečava samo, da mi bo optika vzdržala in nebom  rabil naštimavat pred vsakim streljanjem. hvala
 • ŽigaŽiga
  Posts: 39
  simoncelo said:

  Zdravo, zanima me kakšno optiko priporočate za hatsan 135 v polni moči. Puška ima okoli 35 J. razmišljav sem o niko mountmasterju vendar pomojem nebi zdržala. Kaj pa menite o BSA Optics AR 3-12x44 ali pa Nikko Stirling Gold Crown AirKing 3-9x42 AO WR ? ima kdo izkušnje z to optiko ? bi mogoče priporočali katero drugo? moj budget je pa tam nekje do 140 evrou, lahko je tudi manjša povečava samo, da mi bo optika vzdržala in nebom  rabil naštimavat pred vsakim streljanjem. hvala  Omenjeno Nikko Stirling Gold Crown sem jaz imel na Diani m.52 katera je tudi bila v polni moči, pa se optika ni niti malo premaknila medtem ko sem porabil 2 škatli diabol, tako da to je preverjeno neuničljiva optika, za BSA pa nebi znal svetovati.
 • aha kakšno moč pa je imela tvoja puška ? koliko J in izhodne hitrosti metka ?
 • Pa montažo moraš imet kvalitetno z po štirimi vijaki na obroču (tam ko se privijači daljnogled) ,najboljš pa ,da je enodelna. Za mal več denarja pa dobiš od Sportmach dampa mount.
 • se ta gold crown optika ima ze v paketu enodelen mount z tremi stop vijaki. Sam mene bolj skrbi da bi se optika uničla zaradi recoila, koker pa premaknila. Puška je zelo močna in ima zelo močen recoil.
 • ŽigaŽiga
  Posts: 39
  Te skrbi so odveč, saj je ta Diana imela okoli 350 m/s hitrosti v 4,5 kalibru, meril je pa nisem, tako da točnih podatkov ne vem. Je pa imela konkreten odsun in ko sem dal malo slabšo in težjo optiko preko dvodelne montaže na to puško se je po manj kot 10-ih strelih odpeljala dol iz šine, pa je imela po dva dobro zategnjena vijaka na montažo. Tale stirling je pa z original montažo zdržal vse dokler nisem puške prodal, zdaj ga imam pa na Trailu XL kjer ni takega stresa, dela pa še vedno super. Predvsem na Diani ga nikoli ni bilo treba dodatno nastavljati in tudi center se ni premaknil niti malo v vsem času.
 • Ne kompliciraj. Jaz imam na Hatsanu 125 5.5 s polno močjo že 3 leta daljnogled Konus za 75 €, pa ni nič narobe, še vedno vse kot prvi dan. Dva vijaka, nič več.
 • Rok
  Posts: 1,745
  Omenjen BSA ali pa MountMasterji ne bodo zdržali. Goldcrown serija ali pa Panamax je bolj primerna...
  lp, Rok

  http://www.rojal.si - Spletna orožarna
  http://wiki.rojal.si - Wikipedia orožja

Pozdravljeni, obiskovalec!

Za uporabo foruma morate biti najprej prijavljeni v www.rojal.si nato pa kliknite na svoje ime pod tem besedilom.

V diskusiji sodelujejo

Novo v Rojalu