UMAREX RED HAWK
 • fenix4
  Posts: 2
  Pozdravljeni, zanima me vaše mnenje o tej pištoli? se je izplača kupiti ali ne? namen je predvsem amaterski.

  http://airguns.ro/Umarex-Air-Gun/Umarex ... k-592.html

  lp
 • caliber
  Posts: 26
  Kolikor jaz vem je ta pištola enaka kot Umarex CPSport, le da ima drugačno obliko in vgrajen red dot.

  To pa pomeni, da ima tudi iste slabosti kot CPSport, kot so kratka cev (dolga je samo 3.3" - posledica je manjša izstopna hitrost in manjša natančnost), potem ima trd sprožilec, ker je samo Double-Action-Only (ni Single Action) - kar se tudi pozna pri natančnosti in nazadnje je še to da uporablja Umarexov standardni nabojnik, ki strogo sprejema samo ploščate diabole, ker je dokaj plitek.
  Nekateri pravijo da je pištola zaradi težkega sprožilca bolj primerna za trening, ker je bolj podobna pravi pištoli, ampak če se ukvarjaš samo z zračnim orožjem je težek sprožilec samo nadloga.

  Dobra stran Red Hawk pištole pa je vgrajen red-dot, ki je baje zelo uporaben in doda k estetiki pištole, še ena dobra stran je to, da je pištola lahka in zelo enostavna za rokovanje.

  Sam sem imel CPSport in je bila v redu pištolca za začetnika, z njo se je dalo streljati 5cm grupinge na 10m, za kakšne večje razdalje pa ni bila več uporabna, me je pa zelo motilo, da sprožilec nima enojnega delovanja, ampak samo dvojno, to je mislim da največja slabost te pištole.

  Zdej ne morem reči, da Red Hawk pištola dobra ali slaba, je nekje vmes, tako kot večina co2 pištol v tem cenovnem razredu. Res pa je da je vgrajen red-dot nekaj posebnega, ki naredi pištolo izjemno privlačno.