SLIKE
 • loveJDM
  Posts: 11
  Hvala za odgovor,še poveš prosim katere diabole uporabljaš in kakšne imaš kaj grupe?
 • MatejB
  Posts: 6
  Rws superdome in crossman premier domed mi trenutno najbolj ustrezajo zaradi vsestranskosti in natančnosti. Na 50m sem zadeval steklenice brez problema (daljnogled 3-9 ×40) na 20m pa tudi grupe okoli velikosti 2€ kovanca v dobrih primerih. Ta teden testiram rws superdome in ravnokar prispele crossman hollow point brez bipoda, z bipodom na sliki in z harris bipodom. Bom postal slike z rezultati.
  p.s. sicer imam puško zgolj za vadit in zabavo, a je krepko presegla pričakovanja. Nisem navajen na vzmetače in t.i. 'artilery hold' pa sploh, a mi je trenutno ljubša od mauserke m12 :)
 • Rok
  Posts: 1,745
  2240 PCP
  15-05-23-IMG_2477.jpg
  800 x 600 - 782K
  lp, Rok

  http://www.rojal.si - Spletna orožarna
  http://wiki.rojal.si - Wikipedia orožja
 • ŽigaŽiga
  Posts: 39
  To večinoma objavljam samo zato ker se mi zdi že neke sorte strelska umetnina, prvotni projekt pa je bil še zadnje poizkušanje ti. "utekanja" Benjamin Trail NP XL. Usaj za moje pojme je bilo delno uspešno do zdaj, lotil sem se pa zato ker sem prebral nekje da te puške potrebujejo poleg ojačane vzmeti za zaklepanje cevi tudi kar nekaj kilometrine da dosežejo vsaj približno zadovoljivo natančnost, zato sem se pa odločil da še to probam preden obupam. :) Poleg tega sem ji tudi privoščil optiko Stirling Gold Crown 3-9x42 AO, katero moram tudi izredno pohvaliti in 2-stage sprožilec že pred časom.
  Razdalja pa je bila malo več kot 15m pri tem da je še dodatne težave povzročal dokaj močan in neenakomeren veter, streljal sem pa iz naslona, tako da je končna ugotovitev da se po malo več kot 1000 strelih zadeva bistveno drugače obnaša kot na začetku in da v kombinaciji s prej omenjeno optiko to sploh ni tako slaba puška, samo na težo se je treba privaditi :)
  DSC_0088.jpg
  1944 x 2592 - 1M
  DSC_0089.jpg
  1944 x 2592 - 1M
 • Kolko J ima?
 • ŽigaŽiga
  Posts: 39
  loveJDM said:

  Kolko J ima?  Naj bi imela 36J, je pa res, da je že 4 leta stara, tako da zelo verjetno nima več polne moči. Kaliber je pa 5.5.
 • alfa159alfa159
  Posts: 193
  nova Trail NP XL v 5.5 cal ima max 32j. sem jo testiral pred časom... lahko pišejo karkoli o nekih 36j, dejstva so dejstva
 • ŽigaŽiga
  Posts: 39
  Se strinjam, je pa tudi res da obstajajo določene tolerance pri izdelavi teh gas ram vzmeti, pa tudi od streliva je marsikaj odvisno ne samo glede natančnosti ampak tudi moči. Zato sem pa napisal samo da naj bi imela toliko, med izbiranjem in testiranjem streliva mi je pa bila edina prioriteta natančnost in to sem dosegel z JSB exact heavy z 18,13gr. Pa še to odkrito rečeno ni neka prava natančnost, je pa zadovoljivo in popolnoma dovolj zabavno za streljanje konzerv in podobnih predmetov :) Pa tudi to se dobro zavedam da je že stara in da gas ram že malo utrujen po teh letih, tako da bi bil zelo zadovoljen če bi zdaj nameril okoli 28J.

Pozdravljeni, obiskovalec!

Za uporabo foruma morate biti najprej prijavljeni v www.rojal.si nato pa kliknite na svoje ime pod tem besedilom.

V diskusiji sodelujejo

Novo v Rojalu