Daljnogled ne drži na mestu pri zračni
 • Imam Hatsana 155 torpedo + waltherja + rifle scope stopper

  pa mi vseeno vsekupaj drsi nazaj, sicer ima stooper nek šrauf zgoraj katerega ne morem privijačiti notri nikamor ker ni narejenega navoja, tako da lahko pritrdim samo s strani..

  Kakšna ideja, urezat navoj v puško zgoraj ? pa potem tale zgornji šrauf notri prišraufat nekako, nebi si mislil da se to toliko premika, po 15 strelih se premakne cca 4-5mm :/

  zgleda nekako takole

  image
 • Danijel
  Posts: 203
  A se ti premika montaža daljnogleda po vodilu na puški,ali se ti premika sam daljnogled v montaži,ker tak stoper imam tudi jaz na Hunter 1250 pa nimam problemov s premikanjem,lahko pa probaš še enkrat malo privit vse vijake.
 • said:

  A se ti premika montaža daljnogleda po vodilu na puški,ali se ti premika sam daljnogled v montaži,ker tak stoper imam tudi jaz na Hunter 1250 pa nimam problemov s premikanjem,lahko pa probaš še enkrat malo privit vse vijake.
  Montaža se mi premika vklučnjo s stopperjem, skoraj neverjetno ja, zašraufal sem že tolk da mi je pr enmu stoperju navoj popustil, sem zdej drugega uporabil :(
 • Danijel
  Posts: 203
  Probaj pod montažo podložiti papir,tako,da ga bodo prijeli tudi zobčki montaže s strani,najbolje,da daš montažo na papir,priviješ in potem odstrani odvečni papir,tudi to smo že naredili ko ni šlo drugače pa je bilo potem v redu,kaj drugege pa tudi jaz ne vem.
 • Če ne boš zašraufal zgornjega šraufa pri stoperju je isto kot če ga nebi montiral!
  Zgornji šrauf je glavna zadeva, služi kot zatič ki drži stoper na mestu!
  Če nimaš luknje (nerabiš navoja) na zračni za montažo stoperja, nesi puškarju da ti naredi luknjo če puška to omogoča (sam je ne delat da neboš slučajno cilindra prevrtov)!
  Drgač pa stoperja nebi sploh potreboval ker ma večina montaž ze to možnost z zatičem !
  Brez veze zategovat šraufe k jih boš uniču in nč naredu druzga k sam škodo!
 • aboh
  Posts: 28
  pozdrav!
  vse hatsan puške imajo na vrhu že namontirano blokado daljnogleda! to je takšen polkrožna pločevina privita z enim vijakom. mislim da če to odviješ
  bi lahko privil v tisto luknjo tvoj stoper. drugače pa original blokada drži!
  pozdrav !
 • copi
  Posts: 42
  Razmastiš z alkoholom in zalepiš z lepilom od locktita za vijačne zveze!
 • Nekdo
  Posts: 13
  Tudi meni se dljnogled počasi premika nazaj, in sicer do zdaj po 200-300 strelih za 1 cm. Vijake sem privil precej močno, puška pa ima na vrhu 2 luknji za stop vijake. Kako bi zdaj rešil to težavo? V zgornjih komentarjih je sicer navedenih nekaj možnih rešitev, kaj pa če bi namesto stop vijakov( ki jih nimam) vstavil 2 kovinska zatiča tik za montažami, kot je prikazano na tej sliki?

  Princip delovanja je skoraj enak kot pri montažah z stop vijakom, vendar pa se sprašujem, če je to varno/smiselno in če bi lahko poškodovalo luknje?

  To je mišljeno predvsem kot začasna rešitev dokler ne nabavim boljših montaž.

  IMAG0723.jpg
  1296 x 776 - 407K
 • Danijel
  Posts: 203
  Kot prvo bi vsem ki imate težave s premikanjem svetoval,da si umislite enodelne montaže in kar preventivno podložite s papirjem,tako sem jaz rešil težave s premikanjem na Hunter 1250,ki ga imam na polni moči.
 • Nekdo
  Posts: 13
  Ok, Kaj pa menite o improvizaciji na sliki moje prejšnje objave? Se vam zdi pametna?
 • Rok
  Posts: 1,745
  @Nekdo... To ni najboljša rešitev. Tudi montažo, ki jo uporabljate ni najbolj primerna, saj ima ena objemka samo en vijak in to nikakor ni dovolj. Potrebujete montaža, ki ima zgoraj po 4 vijake in pa iz strani 2 ter en fiksirni vijak. To bo rešilo problem.
  lp, Rok

  http://www.rojal.si - Spletna orožarna
  http://wiki.rojal.si - Wikipedia orožja
 • Rok
  Posts: 1,745
  @shooter, podobno velja za vas. Stopper je skoraj brez pomena, če ga niste fiksirali s fiksirnim vijakom. Če puška nima luknje za fiksirni vijak, potem je edina rešitev, da vzamete še eno objemko in fiksirate optiko s tremi objemkami. Tudi pri vas je pomembno, da uporabite širše objemke in ne takše, kot jih uporablja @Nekdo
  lp, Rok

  http://www.rojal.si - Spletna orožarna
  http://wiki.rojal.si - Wikipedia orožja
 • alfa159alfa159
  Posts: 193
  še jaz iz prve roke objavim patent ki ti optiko 100% umiri-----------------------------> 2x montaže
 • alfa159alfa159
  Posts: 193

  hunter stisnjena.jpg
  3424 x 820 - 1M
 • alfa159alfa159
  Posts: 193
  nobenih drugih ceremonij... preprosto in delujoče

Pozdravljeni, obiskovalec!

Za uporabo foruma morate biti najprej prijavljeni v www.rojal.si nato pa kliknite na svoje ime pod tem besedilom.

V diskusiji sodelujejo

Novo v Rojalu