Beretta Elite II mnenje,nasveti
 • gogi5
  Posts: 27
  Pozdravljeni
  Sem nov pri teh zadevah,pa me zanima vaše mišljenje.Zanimam se za nakup CO2 pištole za streljanje v tarče,pa še kaj drugega.Naj bi bila kolko tolko solidno narejena,na CO2,jeklene kroglice ali naboje od zračne (4.5 mm),kar močna(-lahko najmočnejša-) No tole Beretto mi ponuja en dokaj ugodno(cca.100€)pa me zanima vaše mišljenje,mogoče izkušnje, o njej----pa tudi o kakšni podobni,ki bi za ta denar bila dobra.
  Lep pozdrav in vnaprej hvala za odgovore
 • Rok
  Posts: 1,745
  Gamo PT-85.

  Močna, kvalitetno izdelana (izdelana na Japonskem), obojestranski saržer (2x8), na kroglice ali naboje, izredno močan blowback...
  lp, Rok

  http://www.rojal.si - Spletna orožarna
  http://wiki.rojal.si - Wikipedia orožja
 • gogi5
  Posts: 27
  Super pištola,tale Gamo.Zanima me ali je dosti močnejša od Berette.Vidim da ste napisali da lahko uporablja kroglice ali naboje(zanima me v čem je prednost enih ali drugih)?
  Kako je potem z rez.deli-za vsak slučaj.?
  Ali ne zgubi pištola z blowback preveč moči?
  Upam da vas ne morim preveč z mojimi vprašanji,samo zanima me res čisto vse to.
  Sem se pa za tole pištolo pošteno zagrel :) pa me zanima ,če jih imate na zalogi,ali pa kaj podobno dobrega.?
  lp
 • Rok
  Posts: 1,745
  Berette ne poznam, tako, da ne bi vedel koliko je močnejša.

  Prednost kroglic? Ne poznam nobenih prednosti, naboji so dosti bolj natančni od kroglic. Prednost kroglic je verjetno samo to, da je veliko lažje (ceneje) narediti pištolo na kroglice zaradi saržerja (zaporedni). PT-85 pa ima bobnič, tako, da ji je vseeno kaj dobi, le da je 4,5mm.

  Moč se načeloma ne zmanjša pri blowbacku, problem je poraba plina, zaklep premika plin, zato je možno narediti manj strelov kot pri isti pištoli brez blowbacka. S PT-85 lahko naredite približno 30 dobrih strelov.

  Druga opcija je P-25. Razlika je samo v obliki.

  Tretja pa malo močnejša različica PT-85 v izvedbi Socom in natančnejša, saj ima cev za približno 2,5x daljšo.

  Vse 3 so na zalogi.
  lp, Rok

  http://www.rojal.si - Spletna orožarna
  http://wiki.rojal.si - Wikipedia orožja
 • DamijanS
  Posts: 144
  Pozdravljen

  Kroglice (jeklene) uničujejo risano cev, peleti pa ne, nekaj pomoči naj bi bilo tu z bakrenimi kroglicami (baker je površinsko nanensen, sredica je jeklena). Peleti so kot omnejeno veliko natančnejši, ker so v večini kroglice premera 4,45mm (v risani cevi takšne kroglice minimalno poskakujejo in s tem izgubijo natančnost) obstajajo pa Gamo kroglice namenjene posebej za zračne puške, ki pa so 4,5mm. So občutno boljše od ostalih, vseeno pa niso ravno bleščeče glede natančnosti.
  Mislim da je za začetnika zelo dobra tudi recimo Crosman 2240, preprosta a natančna in ima dober izkoristek co2 bombice. Obstaja veliko različnih pištol različnih proizvajalcev, torej glede na ceno, ki si jo omenil v prvem postu je izbira že manjša, vsekakor pa ne ravno obilna. Sam nimam zadržkov do nobene znamke (nekaj osebnih zamer le do bivših sopotnic), le da ni kakšna res poceni kitajska plastikfantastik pokalica, ki nima ravno svetle prihodnosti.
  Beretta Elite II je Umarexova low-budget pištolica, deluje DAO (double action only- kladivce se ne da napeti, zaklep ne repetira) je v celoti plastična in je na dnu njihove ponudbe, novejša različica se imenuje Beretta 90Two in ima že kovinski zaklep, ter sprednji rail, v osnovi pa je identična Elite, pač bazna pištola za razvedrilo. Umarex pištole višjega ranga so cenovno nekje od 170€ naprej, dobiš pa povsem kovinko licenčno pištolo, sposobno tekmovalnih rezultatov, ampak ima tudi svoje hibe. Pištole proizvajalca Umarex poznam do podrobnosti, posedoval sem jih že ogromno, imam le zamero do nerodnega načina vlaganja co2 bombice in tistega njihovega bobniča za pelete. Je pa cena 100€ za rabljeno Beretto Elite po moje malce preveč, zadeva je res osnovna pištolica za plinkanje.
  Glede izbire ti priporočam na youtubu prečekirati kakšne dobre kanale, ki testirajo zračno orožje (switchingtomac, AirGunWeb, airgunstyleusa in podobne) da dobiš občutek in osnovne informacije o posameznih pištolah. Ostale informacije sem ti posredoval v ZS, tema je obširna, izkušenj ne manjka, prav tako osebnih mnenj (vsake oči imajo svojega malarja).
  Za prvo izkušnjo priporočam predvsem nekaj kar ponuja varnost pri rabi (enostavno in takoj opazno varovanje, zanesljivo delovnaje, enostavno vlaganje co2 bombic, peletov ali krogel) in pazi, da ne bo to kakšna poceni kitajska roba, tam nisi nikoli ziher.

  Obilo užitkov in zabave predvsem pa varno streljanje.

  Lep pozdrav, Damijan
 • DamijanS
  Posts: 144
  Pozabil sem omeniti, da upam na dejstvo, da dobimo tudi slovenski kanal na katerem se bodo objavljali testi zračnega "orožja", kar bi bilo zelo praktično, glede na popularnost športa/hobija. Upam da je kaj zanimanja v Rojalu, Q? Crosman sponzorira kar nekaj takšnih kanalov, prav tako veliki distributerji.

  Lep pozdrav vsem
 • Rok
  Posts: 1,745
  said:

  Upam da je kaj zanimanja v Rojalu, Q?  Plan za 2012. :)
  lp, Rok

  http://www.rojal.si - Spletna orožarna
  http://wiki.rojal.si - Wikipedia orožja
 • gogi5
  Posts: 27
  Pozdravljeni
  Ko bi le bilo v Sloveniji več takih vredu in poštenih ljudi kot sta vidva (DamijanS in qstraza)mislim, da bi lahko na marsikaterem področju stvari dosti boljše laufale.
  Če človek lepo zaprosi za mnenje in mu je le to, tudi pošteno in izčrpno odgovorjeno, je to res nekaj vredno in prava stvar-fanta ali moža, kapo dol.Res sem pri tem nov in res me te stvari zanimajo(sem čist not padu),zato se res Iskreno zahvaljujem za nasvete,ki jih bom tudi povsem upošteval.Najprej grem prečekirat Youtube,forume in ostalo,aja bdw-kako sta pa kaj domača pri plašilnih pištolah(zanimajo me predvsem -6 in 9 mm-,take poštene, malo bolj masivne(gledal sem recimo: EKOL Firat compact in magnum 9mm),cenovno so kar ugodno,so kovinske pa tudi zgledajo še kar pošteno.
  Bi prosil še tukaj za kakšen pošten nasvet.
  Še enkrat Hvala in lep pozdrav.
  gogi5
 • Rok
  Posts: 1,745
  said:

  kako sta pa kaj domača pri plašilnih pištolah(zanimajo me predvsem -6 in 9 mm-,take poštene, malo bolj masivne(gledal sem recimo: EKOL Firat compact in magnum 9mm),cenovno so kar ugodno,so kovinske pa tudi zgledajo še kar pošteno.
  Bi prosil še tukaj za kakšen pošten nasvet.
  Še enkrat Hvala in lep pozdrav.
  gogi5  Če hočeš streljati rakete, potem imaš na izbiro samo 6mm, ker vse kar je več, je prepovedano streljati rakete (no, ni čisto tako, je pa to rezultat).
  Z 9mm pištolami smo pa zelo zadovoljni, seveda so vse kovinske, vse delujejo natanko tako kot prave, edina razlika je, da nimajo cevi, ker je pač ne rabijo.
  Tudi z naboji smo izredno zadovoljni, so še bolj polnjeni kot nemški (ki so seveda dražji).
  lp, Rok

  http://www.rojal.si - Spletna orožarna
  http://wiki.rojal.si - Wikipedia orožja
 • gogi5
  Posts: 27
  Pozdravljeni
  No,pa je doma :
  [attachment=1]beretta 123.jpg[/attachment]
  Za začetek mislim da bo kar v redu-nisem imel še takšne pištole v rokah(razen prave Berette 92) ,pa mislim da je kar posrečena.
  Koliko sem pregledal je med najmočnejšimi v tem razredu-za ta denar :D
  Tudi sine je kar hepy (16 let-smo bli mi isti,samo šanse nismo imeli ).
  Zanima me še stalno vse o njej,če ima kdo izkušnje,mnenje,kakšen plin je ok,kakšne kroglice,skratka bilo kaj.
  No, CO2 smo rešli ,zdaj pa nabavim še nekaj 6mm ali 9mm(ali pa oboje :) ) Tudi gledam kopije Berett-Ekol Firat,pa prosim še tu za kakršenkoli nasvet.
  Ja ,že vidim,da bo jutri dan prekratek :D :)
  lp
  [attachment=1]beretta 123.jpg[/attachment]
  beretta 123.jpg
  167K
  beretta 234.jpg
  148K
 • gogi5
  Posts: 27
  ps.
  se oproščam zaradi katere slike preveč-to delam namreč prvikrat(dodajanje slik-nasveti in potek preko googla :) )
  lp
 • PanterPanter
  Posts: 592
  no jas imam pt85 in s njo dobim 5 pa tudi 6 magacinov,če gledamo nato da gre v en magacin 16 diabol.
  Pištola je prava zadeva je zelo lepa in hudo močna za tak model...
  Zanima me to. MOgoče kdo ve keri je najbolj podobna,to mislim tapravi oz. če je replika keri pravi pištoli?

  Pa še to me zanima.
  Je možno to da zaradi mraza zunaj in hitrega odvijenja vijaka za pritrditev co2 bombice lahko naslednja co2 ki jo vstavim spušča zrak oz. ne zadihta?
  To se mi je zgodilo s kar 2 bombicama zaporedaj.
  V čem je štos da se to dogaja?

  Pa kero olje je dobro za mazanje ventilov in o rinkov?
  jas mam balistol,ki je naravno univerzalno olje.

  Hvala za odg. in lp

  Damjan ti se spoznaš na te zadeve,zato bi prosil tebe za mnenje ;)
  lp,Panter

Pozdravljeni, obiskovalec!

Za uporabo foruma morate biti najprej prijavljeni v www.rojal.si nato pa kliknite na svoje ime pod tem besedilom.

V diskusiji sodelujejo

Novo v Rojalu