Anics Skif A3000
 • DamijanS
  Posts: 144
  Pozdravljeni

  Na kratko Vam bom predstavil CO2 pištolo Anics Skif A3000. Končno, moram reči najprej, ker sem zadevo iskal kar precej časa.

  In našel v odprti verziji, po podatkih iz forumov in priloženih papirjih trgovine v kateri je kupljena, obstajata dve varianti, ena ima izhodno hitrost okrog 130m/s druga preko 160m/s. No, ta druga bi naj bila moja verzija.
  Pištola vas obišče v plastičnem kovčku ravno prav velikem, da vanjo stisnete pištolo, dodaten saržer, ki je serijsko zraven, orodje za čiščenje in orodje za polnjenje. Konzervo diabolov na žalost ne spraviš zraven. Škoda.
  No, pištola je res kvalitetno izdelana. Zaklep je kovinski, spodnji del plastičen. Ampak odlična plastika, občutek imam kot da bi bila gumirana, pa ni. Ročaj leži res lepo v roki. Zaklep je pomičen, pištola nima "blow-back" efekta, vseeno pa se da napeti z pomikom zaklepa, ki je celo snemljiv za lažje vzdrževanje. Ima delujoč zadrževalec zaklepa in varovalko, ki pa sta oba le na levi strani pištole.
  Na pištoli je nepremična muha z belo piko in mikrometrski popolnoma nastavljivi zadnji merek. Toleranca med muho in merkom, kar se tiče velikosti izreza za muho na merku je odlična, "lufta" skoraj ni.
  Skif strelja v "single" in "double action", torej v enojnem in dvojnem delovanju. Zanimivo pri tem pa je, da pištolo sicer napnemo z kladivcem (ali z pomikom zaklepa ali pa samo za prstom napnemo kladivce) ampak le to ne udarja po ventilu. Princip je namreč zelo redek, pištola deluje z pomočjo premika cevi naprej med napenjanjem in udarnim povratkom med sprožitvijo. Cev tako preko saržerja in valjčkov (o tem več kasneje) udari na sprednjo stran ventila in tako sproži strel.
  To pomeni tudi veliko prednost pri varnosti, saj pištola niti pod razno ne izpusti plina če v njej ni nabojnika - saržerja. Le ta je plastičen in skoraj v celoti prozoren, z izjemo podnožja. V njem je 28 valjčkov v katere vložimo poljuben diabol, kakršne koli oblike in dolžine do 7,6mm. Skif prebavi vso municijo od navadnih ploščatih, "hollowpoint" diabol in kroglic (ki jih zaradi žlebljene cevi ne uporabljam). :-)
  Polnjenje 28 diabol zahteva čas, ampak dejstvo, da imamo serijsko dva nabojnika (skupaj 56 strelov) odtehta to dejstvo. Priporočeno je le dobro oljenje magazina in valjčkov, saj plastika ob plastiko ni ravno najbolj tekoča možnost.
  Zanimiv je tudi način vlaganja CO2 bombice v pištolo. Sistem je namreč učinkovit in enostaven, značilen za Anicsove pištole, bombico namreč vložimo v ročaj, zapremo prvi del pokrova, pritegnemo bombico z vijakom, nato pa zapremo še drug del pokrova, ki predre bombico in trdno zapre pokrov. Osebno se mi zdi enostavnejše kot pri Umarex pištolah.
  Skif zaenkrat strelja uspešno imam pa že na očeh šibko točko, to je namreč kovinska ploščica med valjčki in glavo ventila, za katero sumim, da ni ravno kos naporom, vsaj dolgoročno ne, bomo p videli kako se bo zadeva obnesla.

  Anics Skif A3000 je naprodaj preko Umarexa v tujini, cene pa nihajo podobno kot breza v vetru. Najdete ga v cenovnem razponu vse od nekje 170 do 190 €, se pa splača poiskati kakšen "east Eu shop" kjer se prodajajo močnejše verzije, ponavadi z več moči in priloženim orodjem, zna se pa zgoditi celo to, da namesto serijsko priloženih dveh saržerjev dobite samo enega, kar je pač trgovčev "nat#g".

  Toliko za enkrat.

  Verjamem, da si bo še kdo vzel čas in nam predstavil kakšno "eksotiko". Lep pozdrav vsem, Damijan
  DSC01448b.jpg
  512 x 384 - 67K
  DSC01449b.jpg
  512 x 384 - 92K
  DSC01451b.jpg
  512 x 384 - 81K
 • DamijanS
  Posts: 144
  Dodatne slike
  DSC01452b.jpg
  512 x 384 - 80K
  DSC01453b.jpg
  512 x 384 - 82K
  DSC01454b.jpg
  512 x 384 - 74K
 • DamijanS
  Posts: 144
  In še zadnja
  DSC01456b.jpg
  512 x 384 - 86K
 • DamijanS
  Posts: 144
  Pištola se prodaja, več info na ZS, oglas je tudi v forumu pod Prodam/Kupim.

  Lep pozdrav, Damijan