Puška za začetnika
 • virus
  Posts: 3
  Pozdravljeni,

  kar se tiče orožja sem začetnik, rad pa bi se naučil streljati, tako bolj za hobi. Pa bom kar naštel omejitve pri nakupu puške:
  - hitrost izstrelka največ 200m/s in energija izstrelka največ 20J (nimam dovoljenja)
  - cena: do 400€ 
  - domet do 60m ali več (s časom bi rad streljal na taki razdalji)
  - pogon: verjetno plinska vzmet (Co2 se mi zdi predrag način pa mislim da tudi ni za take razdalje kot sem prebral, PCP puške so pa predrage)

  Tako sem prišel do puške Gamo - CFR IGT

  Sedaj me pa zanima kako je vaše mnjenje. Je ta puška predobra/prezahtevna za začetnika? Katero puško bi predlagali vi? Kakšen daljnogled bi predlagali za to puško in streljanje na 50+ m. Kakšno strelivo bi uporabili? 

  Zanima me tudi kakšna je razlika med zgoraj omenjeno puško in Whisper varianto?

  Kakršnkoli mnenje in nasvet je dobrodošel.
 • matej
  Posts: 74
  Prodan ti mojo gamo black bull,več na zs
 • virus
  Posts: 3
  Aha kot sem prebral ima Whisper varianta samo še dušilec, ki pa pri nas itak ni dovoljen. Ali je mogoče še kaka razlika?

  Mi lahko kdo pomaga z ostalimi vprašanji oz. poda kako mnenje?
 • ŽigaŽiga
  Posts: 39
  Cfr igt se tudi meni zdi zelo dobra izbira, predvsem zato ker ima fiksno cev. Glede dušilcev je res da lahko včasih rata kdo malo siten, ampak če ni snemljiv praviloma ni težav. Pravzaprav je podobno kot bull-barell, katere so popolnoma legalne, samo da ni čez celo dolžino cevi. Res nebi želel tukaj delati reklame za tuje trgovce, ampak priporočam tudi ogled weihrauchevih pušk pri bocku npr. hw77, hw57, lahko pa tudi hw97 katera pride čisto osnovna varianta s plastičnim kopitom 420€ in glede kvalitete je sigurno boljša kot gamo. Vse so opremljene tudi z rekord sprožilcem, imajo pa navadne vzmeti. Ampak vseeno če bi zase kupoval bi raje vzel katero od teh weihrauch.
 • Če se prav spomnim, pri Rojalu poberejejo ven iz cevi/dušilca vse kar utiša puško in je s tem spet legalna za prodajo, tako da ne bo problemov pri nakupu.
 • virus
  Posts: 3
  Ja to sem že prebral, zanima me pa zakaj je potem Whisper cenejša če ima še dušilec.
 • Danijel
  Posts: 203
  virus said:

  Ja to sem že prebral, zanima me pa zakaj je potem Whisper cenejša če ima še dušilec.  Kar se tiče dušilca pri Whisperju je to bolj okras po mojih
  izkušnjah,ker sem ga imel,kolega pa Shadow 1000 obe s 305m/s izstopno
  hitrostjo,pa nisem opazil razlike v glasnosti.Sicer obe zelo dobri puški,da nebo kakšne pomote.
 • imel cfr pa je puška dobra ampak res samo dobra in nič več...verjem hitro boš prerasel,,samo dobro,,prožilec katasrofa...od fedrc imam weihrauch 97k black,puška je snajpr proti cfr-jki,če hočeš vrhunsko puško za 100+ evrov več ti priporočam da greš v to smer ne bo ti žal..moj nasvet.vse na njej je boljše izdelava,materjali,izgled,ravnotežje,da o prožilcu sploh ne govorim.daljnogled ki ti bo zdržal na cfr-jki je pa samo bsa stealth tactical,drugo ti bo vse uničla..preverjeno
 • Rok
  Posts: 1,745
  Pri CFR z daljnogledi načeloma ni problem. Problem se pojavi pri IGT izvedbi. To velja sicer za vse plinske vzmeti vseh proizvajalcev. Sprožilec pa tudi lahko sfriziramo na zelo primerljiv nivo Weihrauchovem. Kvaliteta je seveda nekoliko nižja, cena pa krepko nižja s 3 letno garancijo.
  lp, Rok

  http://www.rojal.si - Spletna orožarna
  http://wiki.rojal.si - Wikipedia orožja
 • sej pravim da je cfrjka dobra...Rok,malo pobrušen gamotov prožilec ni niti senca recordu ki si ga dejansko lahko naštelaš kakor želiš.eden boljših če ne najboljši za springerce...pa saj ti to veš kaj ti razlagam...
 • Filip
  Posts: 4
  Zakaj bi bil problem z daljnogledi pri izvedbah z plinsko vzmetjo? A niso ravno "bolj prijazne" do optik, zaradi manj vibracij, manjši odsun etc?
 • filip je bilo mišljeno tako..pa je ravno obratno

Pozdravljeni, obiskovalec!

Za uporabo foruma morate biti najprej prijavljeni v www.rojal.si nato pa kliknite na svoje ime pod tem besedilom.

V diskusiji sodelujejo

Novo v Rojalu